Наші новини

logo nmc 01 18

  

12 квітня 2024

Засідання обласної методичної секції педагогічних працівників електротехнічних професій

 

11 квітня 2024 року на базі КЗ «Свалявський професійний будівельний ліцей» ЗОР відбулося засідання обласної секції педагогічних працівників електротехнічних професій, електроніки та радіотехніки, на якій були присутні педагоги 8-ми закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Практичним етапом засідання секції було відвідування та аналіз відкритих уроків із електротехніки з основами промислової електроніки: «Електричні станції. Електроенергетичні системи» та виробничого навчання «Читання принципових та монтажних схем керування електричними колами», які провели викладач спецдисциплін Сергій Липчак та майстер виробничого навчання Віталій Попович. Під час уроків використовувалися сучасні методи навчання, що активно впроваджуються в освітній процес і дають змогу підвищувати якість підготовки конкурентоспроможного кваліфікованого робітника.

У ході засідання за круглим столом Іван Дрозд, керівник секції, заступник директора з НВР КЗ «Свалявський ПБЛ» ЗОР, розповів про підготовку фахівців електротехнічного профілю у навчально-практичному центрі закладу з числа здобувачів освіти та дорослого населення, проведення стажування педагогічних працівників, перспективи створення кваліфікаційного центру для оцінювання і визнання результатів навчання осіб, здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти, присвоєння/підтвердження відповідних професійних кваліфікацій.

Маріанна Курчак, методист закладу, демонструвала присутнім творчі доробки педагогів електротехнічних професій закладу (відео-майстер-класи, навчальний посібник тощо), розроблені в рамках педагогічного експерименту регіонального рівня «Забезпечення якості майбутніх фахівців електротехнічного профілю в навчально-практичних центрах ЗП(ПТ)О».

Про можливості професійної (професійно-технічної) освіти щодо реагування на зміни ринку праці, організацію навчання дорослого населення за короткостроковими програмами, говорила Світлана Вайда, куратор секції, методист НМЦ ПТО.

Під час роботи обговорювалися питання формування електронного навчально-методичний комплексу з професії електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, упровадження ДОС з професії електромонтажник силових мереж та електроустаткування, розробку освітніх програм.

Учасники секції також ознайомилися з сучасною навчально-виробничою базою ліцею.

Вайда С.В., методист
кабінету навчально-методичної та виховної роботи

elektor 1 24elektor 2 24elektor 3 24elektor 4 24elektor 5 24elektor 6 24

Прочитано 176 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань