Наші новини

logo nmc 01 18

  

28 вересня 2022

Досвідом роботи ділилися словесники закладів професійної (професійно-технічної) освіти області

 

zarub 1 22   «Роль критичного мислення у формуванні життєвих та ключових компетентностей на уроках словесності» – тема засідання методичної секції викладачів української мови і літератури, зарубіжної літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти регіону, проведеного у формі методичного діалогу 27 вересня 2022 року.
   Куратор методичної секції – методист НМЦ ПТО Ганна Демчишин ознайомила учасників онлайн-заходу з нормативними документами Міністерства освіти і науки України щодо особливостей викладання української мови і літератури, зарубіжної літератури у ЗП(ПТ)О у 2022/2023 навчальному році (лист МОН України № 1/9530-22 від 19.08.2022 р. «Інструктивно-методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році»). Основну увагу колег акцентувала на змісті оновлених навчальних програм із зарубіжної літератури. Також зупинилася на одному із різновидів оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти – формувальному, яке називають ще «оцінюванням для навчання», вказала на мету його застосування, відмінності між формувальним і звичайним оцінюванням, охарактеризувала елементи та техніки формувального оцінювання.
   Про розвиток критичного мислення на уроках української мови і літератури, що стало не лише освітнім трендом, а й необхідною життєвою навичкою та підґрунтям для формування компетентностей здобувачів освіти, розповіла Мирослава Гроскопф, викладач ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти».
   Тетяна Густа, викладач ВПУ № 34 м. Виноградів, у формі презентації продемонструвала виступ «Критичне мислення як спосіб формування літературної компетентності на уроках української словесності».
   Досвідом роботи щодо використання технології критичного мислення на уроках зарубіжної літератури у процесі соціалізації та інтеграції молоді в сучасне суспільство поділилася Еріка Канчій, викладач ВПУ № 3 м. Мукачево.
   Доповнила виступ учасників вебінару Ірина Попович, викладач Свалявського професійного будівельного ліцею, розповіддю про використання ІКТ на уроках української мови та літератури, що стимулюють інтерес до освітньої діяльності, сприяють розвитку творчого і критичного мислення вихованців та формуванню їх ключових компетентностей.
   Викладач Тячівського професійного ліцею Мирослава Ташликович говорила про формування ключових компетентностей здобувачів освіти на уроках української літератури шляхом використання технологій розвитку критичного мислення.
   На завершення заходу методист НМЦ ПТО Ганна Демчишин надала інформацію щодо участі у ІІІ Всеукраїнському відкритому марафоні з української мови, відзначення 300-річного ювілею з Дня народження Григорія Сковороди.
  Сподіваємося, що висвітлений на вебінарі досвід колег сприятиме підвищенню професійної майстерності викладачів-словесників, доозброєнню їх новими знаннями, сучасними методами і компетенціями.

zarub 2 22zarub 3 22zarub 4 22zarub 5 22zarub 6 22zarub 7 22

Демчишин Г.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 121 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань