Версія для друку
25 травня 2023

Засідання методичної секції педагогічних працівників електротехнічних професій, електроніки та радіотехніки

 

elektruk 1 23   Якісна підготовка кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти вимагає забезпечення єдності теоретичного і виробничого навчання, пошуку оптимальних шляхів реалізації цього взаємозв’язку під час навчання. І тому для засідання методичної секції педагогічних працівників електротехнічних професій, електроніки та радіотехніки, яке відбулося 24 травня у режимі онлайн, було вибрано тему «Взаємозв’язок та практична спрямованість теоретичного та виробничого навчання – запорука підготовки кваліфікованих робітників».
   На засідання були присутні викладачі, майстри виробничого навчання, голови методичних комісій, методисти восьми ЗП(ПТ)О, у яких здійснюється підготовка кваліфікованих робітників із електротехнічних професій.
   Любов-Зоряна Балог, методист, провела онлайн-екскурсію закладом освіти – ДПТНЗ «Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. Михайла Данканича», познайомила з оновленою навчально-виробничою базою ліцею, методами навчання та педагогічними технологіями, що впроваджують в освітній процес педагоги, висвітлила питання компетентісного підходу до викладання спеціальних дисциплін і виробничого навчання при підготовці кваліфікованих робітників із професії електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування.
   Про реалізацію міжпредметних звʼязків у навчально-виробничому процесі, впровадження проєктних технологій інформував викладач Юрій Сопочкін.
   До участі у роботі онлайн-засідання долучилася викладач спецдисциплін Лідія Ковач, яка розповіла про використання елементів міжпредметної інтеграції при вивченні електротехніки з основами промислової електроніки.
   Світлана Вайда, методист НМЦ ПТО, куратор секції, акцентувала увагу присутніх на оновленні змісту професійної підготовки, зокрема на розробці й упровадженні Державних освітніх стандартів, орієнтованих на результати навчання. Вона говорила про відмінність стандартів нового покоління у порівнянні з існуючими, їх структуру, розробку освітніх та робочих навчальних програм.

elektruk 2 23elektruk 3 23elektruk 4 23elektruk 5 23

Вайда С.В., методист
кабінету навчально-методичної та виховної роботи

Прочитано 143 разів