Наші новини

logo nmc 01 18

  

22 травня 2023

Всеукраїнський тиждень професійної освіти

 

vustavka 2 23   У рамках Всеукраїнського тижня професійної освіти на базі Вищого професійного училища № 3 м. Мукачево відкрито обласну виставку експонатів технічної творчості та виробів, виготовлених здобувачами освіти у навчально-виробничих майстернях закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпаття. Організатором івенту виступив департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації.
   Метою заходу є підтримка та розвиток науково-технічної, конструкторської діяльності учнівської молоді, залучення учнів закладів професійної освіти регіону до участі у проєктній діяльності, збереження народних ремесел через виготовлення речей декоративно-ужиткового мистецтва.
   Обласна виставка – це подія, яка підводить підсумки роботи гуртків технічної творчості ЗП(ПТ)О за рік та популяризує можливості здобуття професійної освіти серед учнів та випускників закладів загальної середньої освіти.
   Представлені роботи – це результат творчої співпраці майбутніх кваліфікованих робітників, викладачів та майстрів виробничого навчання. Здобувачі освіти технічних професій виготовили прилади для зарядки акумуляторів, альтернативні свічники, універсальний обігрівач, пристрій для флокування поверхні автомобіля, верстат листозгинальний. Під керівництвом наставників створено ґрунтовий металодетектор, гідропонну установку для вирощування зелені.
   Також на виставці можна ознайомитися з макетами промислових верстатів, інструментів, діючих електрифікованих стендів, панно, які пояснюють технологічні процеси та сприяють кращому засвоєнню навчального матеріалу.
   Простота конструкції експонатів, які виготовили майбутні слюсарі з ремонту колісних, транспортних засобів та електрозварники, забезпечує легкість управління, надійність і довговічність для тих, хто придбає або замовить у закладі освіти подібний товар: лавки-трансформери, блокатори паркувального місця, антивандальні огорожі та залізні віконні решітки, мангали й аксесуари до каміну, підвісні кашпо.
   Цікавими для відвідувачів стали експонати, виготовлені у виробничих майстернях майбутніми столярами: балконні міністоли, табуретки, оригінальні полички, мольберт, набір кухонних меблів, мініпроєкт дитячого майданчика.
   Майбутні кваліфіковані робітники беруть участь у сучасних проєктах із електрозбереження, створюють «Розумний дім» та використовують нетрадиційні джерела енергії. Майстерно виконаним виявився експонат «Smart-локація» (розумна лавиця), що заряджає ѓаджети, має автономне освітлення та здійснює вільний доступ до мережі «Інтернет».
   Здобувачі освіти з професії швачка представили речі, необхідні завжди й усім: колекції одягу, кухонні набори, скатертини та рушнички, комплекти постільної білизни, а також традиційні народні вишиванки, верховинську класичну гуню.
   Неабиякий інтерес для відвідувачів склали експонати декоративно-ужиткового мистецтва: млин вітровий садовий; дерев’яна установка «Верховинський оберіг»; іменні брелки; ключниці; журнальний столик у стилі hand made зі старих книг; мапа України «Україна наша аграрна»; традиційні жіночі прикраси (гердан, силянки-комір, браслети з бісеру).
   Заклади професійної (професійно-технічної) освіти є активними волонтерами. Учні, які здобувають професію швачка, презентували екскурсантам спорядження, що шиють для воїнів Збройних Сил України, а електрогазозварювальники показали буржуйки із залізною сушкою, які наші Захисники вже використовують на передовій.
   Технічна творчість – це надзвичайно ефективний засіб навчання та виховання, завдяки якому виявлені творчі здібності здобувачів освіти збагатять і вдосконалять їх майбутню професійну діяльність.

 

                  vustavka 1 23vustavka 3 23vustavka 4 23vustavka 5 23vustavka 6 23
   vustavka 7 23vustavka 8 23vustavka 9 23vustavka 10 23vustavka 11 23vustavka 12 23
              vustavka 13 23vustavka 14 23vustavka 15 23vustavka 16 23vustavka 17 23

Прочитано 166 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань