Наші новини

logo nmc 01 18

  

27 січня 2023

Засідання методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи

 

cerzija 1 23cerzija 2 23

   Відповідно до річного плану роботи НМЦ ПТО у Закарпатській області 25 січня 2023 року на базі Берегівського професійного ліцею сфери послуг проведено засідання методичної секції заступників директорів із навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Організаційно-методичний та інформаційно-технічний супровід суб’єктів освітнього процесу ЗП(ПТ)О в умовах воєнного стану – ця тема була предметом обговорення під час роботи секції. Окрім цього, учасники засідання мали можливість оглянути сучасну навчально-матеріальну базу Берегівського професійного ліцею сфери послуг, яку представила директор Оксана Кулієвич, відвідати уроки виробничого навчання майстрів виробничого навчання Мирослави Маргітич та Тетяни Шевченко в групах із професій пекар, кондитер та кухар, а також дізнатися про ефективну діяльність Центру розвитку кар’єри від заступника директора ліцею Любові Шаталової.
   Про підсумки спільної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти області та методичного центру в 2022 році й основні завдання на 2023 рік говорила директор НМЦ ПТО у Закарпатській області Ольга Слюсарєва, яка також ознайомила присутніх із основними проєктами всеукраїнського рівня, започаткованими Міністерством освіти і науки України у сфері професійної освіти (платформи «Світ професій», «Професійна освіта онлайн», електронні підручники).
   На окремих аспектах організації навчально-виробничого процесу ЗП(ПТ)О зупинилася керівник методичної секції цієї категорії педагогічних працівників Ліна Войченко, методист центру. Особливу увагу приділила питанням упровадження державних освітніх стандартів із професій, розроблення освітніх та навчальних програм, проведення державної кваліфікаційної атестації, ведення навчальної документації.
   У ході засідання відбулася естафета обміну досвідом. Заступники директорів із навчально-виробничої роботи розповідали про набутий досвід роботи в рамках міжнародних проєктів. Валентина Терпай (Вище професійне училище № 3 м. Мукачево) інформувала про участь у міжнародному проєкті GRETA: «озеленення» як шлях до досконалості через тематичні заходи. А її колега Іван Дрозд (Свалявський професійний будівельний ліцей) презентував результати міжнародної діяльності в рамках проєкту німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Професійне навчання з питань енергоефективності в Україні», а саме: впровадження навчального курсу «Передові системи термомодернізації будівель і споруд» через опанування додаткових компетентностей та надання часткових кваліфікацій.
   Засідання методичної секції було змістовним та інформативним.

       cerzija 3 23cerzija 4 23cerzija 5 23cerzija 6 23
                                                         cerzija 7 23cerzija 8 23cerzija 9 23

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 138 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань