Наші новини

logo nmc 01 18

  

16 грудня 2022

Засідання навчально-методичної ради

 

NMRada 1 2022NMRada 2 2022

   14 грудня 2022 року відбулося чергове засідання навчально-методичної ради Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області.
   Голова Ради – директор центру Ольга Слюсарєва відкрила засідання та ознайомила присутніх із порядком денним.
   Оксана Барч, викладач спеціальних дисциплін Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування, яка претендує на присвоєння у 2023 році педагогічного звання «викладач-методист», презентувала свої педагогічні здобутки за міжатестаційний період.
   Про план роботи НМЦ ПТО у Закарпатській області на 2023 рік інформувала директор центру.
   Світлана Вайда, методист центру, розповіла про педагогічний експеримент регіонального рівня «Забезпечення якості майбутніх фахівців електротехнічного профілю навчально-практичних центрів ЗП(ПТ)О», який стартував у листопаді 2021 року і проводиться з метою якісної професійної підготовки майбутніх фахівців із професій електротехнічного профілю. Вона проаналізувала результати роботи І (констатувального) та ІІ (формувального) етапів педагогічного експерименту в 2022 році, учасниками якого є Свалявський професійний будівельний ліцей та НМЦ ПТО у Закарпатській області.
   Методист НМЦ ПТО Ліна Войченко представила на погодження узагальнений досвід майстра виробничого навчання ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» Євгенії Федотової. Відзначено практичну значимість й актуальність педагогічного досвіду та запропоновано поширити у ЗП(ПТ)О області.
   Досвідом роботи щодо поширення ефективних профорієнтаційних заходів у закладах загальної середньої освіти та соціальної реклами для популяризації робітничих професій, підвищення престижності професійної (професійно-технічної) освіти у ЗП(ПТ)О області поділилася методист центру Вікторія Місюк.
   Радою прийнято рішення схвалити та направити 2 навчальні посібники: «Інноваційні технології приготування холодних соусів» (автор: Барч О.І., викладач спеціальних дисциплін Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування), «Конструювання сучасних плечових виробів у стилі oversize (пальто, кейп, пончо)» (автор: Джумурат М.В., Хустський професійний ліцей сфери послуг), на апробацію в заклади освіти області, в яких здійснюється підготовка кваліфікованих робітників із професії: кухар; швачка, кравець.
   Також членами навчально-методичної ради погоджено й схвалено: Збірники орієнтовно-освітніх програм із професій: оператор з обробки інформації та програмного забезпечення; майстер готельного обслуговування і рекомендовано для використання в освітньому процесі ЗП(ПТ)О області; зміст збірки «Інформаційно-аналітичні матеріали щодо результатів діяльності ЗП(ПТ)О Закарпатської області за 2022 рік» та зміст інформаційно-методичного збірника «Вісник 1/2023».
   На завершення Ольга Слюсарєва доповіла про виконання рішень навчально-методичної ради НМЦ ПТО, ухвалених упродовж 2022 р.

Демчишин Г.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 160 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань