Наші новини

logo nmc 01 18

  

12 жовтня 2022

Дидактичні можливості хмарних сервісів у освітньому процесі з професiй швейного виробництва

 

   11 жовтня на засіданні обласної методичної секції педагогічних працівників професій швейного виробництва закладів професійної (професійно-технічної) освіти області обговорювали тему «Роль викладача в умовах діджиталізації. Дидактичні можливості хмарних сервісів у освітньому процесі». Методист Тетяна Хiльченко наголосила на необхiдностi цифровiзацiї (дiджиталiзацiї) освiти як компетентностi ХХI столiття та продемонструвала змiст i стан наповнення електронного навчально-методичного комплексу з професiї швачка.
   За останнi роки використання хмарних сервiсiв у навчанні набуло стрiмкого розвитку з рiзних причин. Педагоги опанували й активно використовують програми Zoom i Microsoft Teams для органiзацiї групових занять у синхронному режимi, Viber для швидкої передачі iнформацiї, Google Classroom, Classtime тощо. В усіх ЗП(ПТ)О на сайтах є роздiли «Дистанцiйне навчання» з розкладом та посиланнями. При вiдсутностi гарного Інтернету пiд час уроку, здобувач освiти має можливiсть засвоїти навчальний матерiал у асинхронному режимi. Учасники секції активно ділилися кращими практиками, які використовують у своїй роботі. Цікавими були виступи Валентини Довгомелi та Віталії Мороз, викладачок професійно-теоретичної підготовки Ужгородського ВКУ ДТЕУ й Міжгірського професійного ліцею. Вони надали колегам посилання на сервiс LearningApps.org та надали можливiсть спробувати рiзноманiтнi iгровi форми (пазли, кросворди тощо).
   Педагогиня Хустського професійного ліцею сфери послуг Марія Джумурат анонсувала електронний навчальний посібник із професійної підготовки «Основи конструювання сучасних моделей одягу».
   На завершення засiдання також не обiйшлося без хмарного сервiсу — методист Тетяна Хiльченко попросила всiх присутнiх пройти анкетування в Google Forms щодо актуальних тем засiдань методсекцiї на 2023 рiк.

 cekzija S 1 22cekzija S 2 22cekzija S 3 22cekzija S 4 22cekzija S 5 22

Хiльченко Т.О., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 147 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань