Наші новини

logo nmc 01 18

  

08 вересня 2022

Засідання методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи ЗП(ПТ)О

 

   7 вересня відбувся вебінар для заступників директорів з навчально-виробничої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти в рамках роботи методичної секції.
zactup 2 22   Перед учасниками засідання виступила Оксана Довганич, заступник начальника управління – начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти та науки департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА, яка окреслила перспективні напрями розвитку закладів П(ПТ)О у сфері професійної освіти та основні завдання щодо надання якісних освітніх послуг з організації професійної підготовки здобувачів освіти.
zactup 3 22   Директор НМЦ ПТО у Закарпатській області Ольга Слюсарєва підвела підсумки освітньої діяльності закладів освіти у минулому навчальному році та озвучила завдання на 2022/2023 навчальний рік. Мова йшла про ліцензування потрібних на ринку праці сучасних професій, нових видів підготовки, зокрема професійно-технічного навчання та перепідготовки дорослого населення, поширення дуальної форми навчання на більш широкий спектр професій, ефективність діяльності навчально-практичних центрів, запровадження внутрішньої системи забезпечення якості освіти, розширення рамок інноваційної діяльності. Також інформувала про нові нормативні документи, прийняті Міністерством освіти і науки України.
zactup 4 22   Чільне місце у програмі заходу було відведено питанню формування сучасного освітнього середовища на засадах компетентнісного підходу до професійної підготовки в ЗП(ПТ)О. Керівник методичної секції цієї категорії педагогічних працівників Ліна Войченко, методист центру, зосередила увагу на особливостях державних освітніх стандартів із професій, орієнтованих на результати навчання, які плануються до розроблення або вже затверджені МОН України та упроваджуються в освітній процес.
   Про впровадження онлайн-інструментів Microsoft Оffice-365 A1, SELFIE, HUMAN у закладах професійної освіти та роботу школи ІТ-компетентності з підвищення цифрової грамотності педагогічних працівників говорила її керівник – Наталія Палош, завідувач інформаційно-аналітичного кабінету НМЦ ПТО. Детально зупинилася на перевагах і недоліках різних онлайн-платформ, комп’ютерних освітніх програм, а також їх можливостях для використання у дистанційному та змішаному форматах навчання.
   На завершення відбувся обмін кращими практиками організації освітнього процесу з теми «Діяльність навчально-практичних центрів – ефективний засіб підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів». Досвідом ефективної співпраці з роботодавцями щодо реалізації проєктів із модернізації навчально-виробничих майстерень, облаштування сучасних кабінетів професійно-теоретичної підготовки, оснащення навчально-практичних центрів ділилася з педагогами заступник директора з навчально-виробничої роботи Вищого професійного училища № 3 м. Мукачево Валентина Терпай. А її колега Іван Дрозд (Свалявський професійний будівельний ліцей) розповів про роботу закладу як учасника інноваційного віддаленого кластеру «Електроімпульс» в рамках педагогічного експерименту «Забезпечення якості підготовки майбутніх фахівців електротехнічного профілю в навчально-практичних центрах ЗП(ПТ)О».

 zactup 1 22zactup 5 22zactup 6 22zactup 7 22zactup 8 22

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 150 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань