Наші новини

logo nmc 01 18

  

31 серпня 2022

Участь у проєкті «Професійне навчання з питань енергоефективності в Україні – 2022»

 uhoda 1 22

   Із 2021 року в Україні розпочалася робота над реалізацією проєкту німецького товариства міжнародного співробітництва («Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH») «Професійне навчання з питань енергоефективності в Україні», спрямованого на навчання викладачів та технічну підтримку українських закладів-партнерів щодо впровадження сучасних освітніх програм із питань енергоефективності. Його головною метою є формування професійної компетентності із енергоефективності та енергозбереження, практичних навичок та вмінь для застосування сучасних технологій та матеріалів та впровадження гнучкого кваліфікованого модульного підходу конструювання планів освітнього процесу та освітніх програм.
   У зв’язку з наслідками російсько-української війни для України відновлення її потребуватиме кваліфікованих фахівців, особливо у сфері енергоефективного будівництва. Відбудова та подальший сталий розвиток країни після перемоги мають здійснюватися на принципах енергоефективності, інноваційності та європейських стандартах. Тому попит на ринку праці на кваліфікованих фахівців у сфері енергоефективності, енергоаудиту, енергоменеджменту та суміжних галузях лише зростатиме.
   Враховуючи всі фактори, до реалізації проєкту GIZ були долучені заклади професійної (професійно-технічної) освіти України. При цьому ним передбачено дещо кращі, ніж раніше, умови фінансової підтримки, створення електронної платформи Е-робота, плануються кошти на проведення профорієнтаційних заходів, розширені курси підвищення кваліфікації.
   В 2022 році до цієї роботи долучено й Закарпаття. Зокрема, Свалявський професійний будівельний ліцей подав заявку на участь у конкурсі GIZ та увійшов у число переможців. Ліцей обрав для впровадження навчальний курс «Передові системи термомодернізації будівель і споруд». Педагогами ліцею вже розроблено робочий навчальний план із додатковими компетентностями та частковими кваліфікаціями, впровадженими в рамках проєкту. Між ліцеєм і німецьким товариством підписано Меморандум про взаєморозуміння, після чого заклад отримує право на проведення навчання із здобуття додаткових кваліфікацій у сфері енергоефективності та енергозбереження.

 

Прочитано 122 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань