Версія для друку
16 червня 2022

Семінар для осіб відповідальних за діловодство, інспекторів з кадрів та юрисконсультів ЗП(ПТ)О

 

kadrovuk 1 22   15 червня відбувся семінар для осіб відповідальних за діловодство, інспекторів з кадрів і юрисконсультів за темою «Організація та ведення діловодства в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».
   До участі в заході було запрошено фахівців із діловодства, зокрема представників відділу формування Національного архівного фонду та діловодства Державного архіву Закарпатської області – Василину Наталію Дєрдівну, начальника відділу і Лукачину Антоніну Іванівну, головного спеціаліста. Вони детально розглянули питання щодо порядку складання зведеної номенклатури справ та номенклатури справ структурних підрозділів.
   Увагу учасників вебінару було акцентовано на визначенні кола документів для включення до номенклатури; складанні заголовків (найменувань) справ; розробці класифікаційної схеми номенклатури, тобто порядку розташування справ; визначенні строків зберігання справ; визначенні системи індексації та встановленні індексів справ; оформленні та затвердженні номенклатури справ, формування та ведення справ у підрозділах.
   Також надано практичні рекомендації щодо оформлення справ, які підлягають архівному зберіганню, а саме: проведення експертизи цінності документів, складання та оформлення описів справ, актів про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ.
   На завершення методист НМЦ ПТО Словенка-Козлова Світлана Семенівна розповіла про особливості ведення діловодства під час воєнного стану та зміни у законодавстві.

kadrovuk 2 22kadrovuk 3 22kadrovuk 4 22kadrovuk 5 22

Словенка-Козлова С.С., методист
інформаційно-аналітичного кабінету

Прочитано 176 разів