Наші новини

logo nmc 01 18

  

20 травня 2022

Засідання методичної секції старших майстрів ЗП(ПТ)О

 

starsi myas 1 22   19 травня 2022 р. в режимі вебінару відбулося засідання методичної секції старших майстрів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, на яке були запрошені також заступники директорів із навчально-виробничої роботи.
   За планом роботи секції обговоренню підлягали організаційні та методичні питання щодо забезпечення виконання практичної частини освітніх програм за державними освітніми стандартами з професій в умовах дистанційного та змішаного навчання.
   Керівник секції Войченко Л.П., методист НМЦ ПТО у Закарпатській області, зупинилася на окремих питаннях організації освітнього процесу в закладах П(ПТ)О в умовах правового режиму воєнного стану. Вона зауважила, що на виконання нормативно-правових документів, які регламентують заходи з організації закінчення навчального року в умовах воєнного стану, педагогічні колективи закладів освіти повинні забезпечити виконання освітніх програм, з обов’язковим дотриманням безпеки здобувачів освіти, реалізації їх прав на освіту, враховуючи ситуацію в регіоні.
   Учасникам засідання було надано методичні рекомендації щодо можливих варіантів організації виробничої практики, кваліфікаційної та Державної кваліфікаційної атестацій у ЗП(ПТ)О.
   Про коригування змісту робочих навчальних програм, переліків навчально-виробничих робіт перехідних та випускних груп для завершення навчального року згідно з графіком освітнього процесу говорила заступник директора з НВР Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Куштан Г.В.
   Старші майстри Бабидорич Ю.Ю. (Вище професійне училище № 3 м. Мукачево) та Новак П.М. (Міжгірський професійний ліцей) розповіли про можливості навчально-практичних центрів, створених на базі їхніх закладів освіти, для проведення виробничого навчання та виробничої практики. «Високий рівень технічного оснащення високоточним обладнанням, верстатами з програмним керуванням, інструментами дозволяє виконувати в повному обсязі програми професійно-практичної підготовки з професій металообробки на базі навчально-практичного центру», – зауважив Юрій Бабидорич. Його колега Петро Новак презентував навчально-практичний центр з професій готельного господарства.
   Питань проведення Державної кваліфікаційної атестації та підготовки до неї випускників закладу освіти торкнувся у своєму виступі Іван Бобик, старший майстер Хустського професійного ліцею.
   У підсумку роботи секції її члени дійшли висновку, що в умовах правового режиму воєнного стану заклади освіти, які наділені повноваженнями щодо самостійного вибору форм і методів організації освітнього процесу, зобов’язані завершити навчальний рік та не порушуючи прав учасників освітнього процесу, атестувати їх за досягнутим рівнем кваліфікації.

starsi myas 2 22starsi myas 3 22starsi myas 4 22starsi myas 5 22starsi myas 6 22

Войченко Л.П., методист
кабінету навчально-методичної роботи

Прочитано 200 разів

Копірайт ©

© 2016 НМЦ ПТО

Усі права на інформацію належать Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області

Адреса НМЦ ПТО

88006 м. Ужгород,
вул. Будителів 3/1
тел.: (0312) 66-83-09

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

http://zpto.in.ua/

skype: nmc_pto

Пошук місцезнаходження

на мапі

Графік роботи

Понеділок - четвер: 8.00 - 17.00

П’ятниця: 8.00 - 15.00

Обідня перерва: 12.00 - 12.45

Вихідні: субота, неділя

Лічильник відвідувань